2015
 
Knibbel Knabbel Krantje
 
 

 

 

  Download

 

‘Een Toren vol Sprookjes’ 22 t/m 28 augustus 2015

In een land hier ver vandaan is tussen de heuvels een mysterieuze toren zichtbaar. Al eeuwenlang gelooft men dat deze toren bij het kasteel van een oude koning hoort, maar wat zij niet weten is dat deze toren in werkelijkheid onderdeel is van een wel héél bijzondere school….een sprookjesschool!  

Deze school draagt de veel zeggende naam ‘de Betovering’ en is sinds 1634 een academie voor toekomstige sprookjesfiguren. Verscholen tussen eeuwenoude bomen worden op de Betovering kabouters, ridders, feeën, reuzen, elfjes, prinsen & prinsessen, tovenaars en nog vele anderen opgeleid tot dat ene moment…het moment dat zij een rol kunnen vervullen in een nieuw sprookje! 

Na een lange zomervakantie opent de Betovering weer haar deuren voor een nieuw schooljaar. De schilderijen van Assespoester, Roodkapje, Klein Duimpje, Hans & Grietje en nog vele anderen hangen nog steeds aan de muur. Deze sprookjeshelden kregen ook ooit les op de Betovering, maar zij deden het zo goed dat de sprookjesschrijvers hen hebben uitgekozen voor een hoofdrol in een sprookje. Dolgelukkig hebben zij de school verlaten. Zij hebben het ultieme doel bereikt: ze zijn vastgelegd in een sprookjesboek en zullen tot het einde der tijden door ouders aan kinderen worden voorgelezen!  

Net als deze sprookjeshelden willen de leerlingen niets liever dan een hoofdrol in een nieuw sprookje, maar makkelijk zal dat niet worden. Sterker nog, misschien blijft dit voor sommige leerlingen wel altijd een droom. Een prins die niet kan paardrijden, maakt immers geen schijn van kans op een rol in een sprookje. Ook een fee zonder toverkracht kan een plek in een sprookje wel vergeten. 

Net als voorgaande jaren zullen zij ook dit jaar weer hun stinkende best moeten doen tijdens de lessen. Dagenlang zullen zij moeten zwoegen en zweten bij vakken als Geschiedenis van de Sprookjeskunde, Kikkerskussen voor Prinsessen en Verzorging van Sprookjesdieren. Maar waarschijnlijk zullen de meesten aan het einde van het schooljaar opnieuw teleurgesteld worden: wéér geen plek in een sprookje! 

Maar wie weet verandert alles dit schooljaar…?