Thema 2019

THEMA JEUGD AKTIEF 2019:

Het Spoor van de Gouden Locomotief   

Als je de verhalen uit onze geschiedenis mag geloven ligt onze wereld vol met verborgen schatten! Zo gaan er verhalen over schatkisten, begraven door piraten op een onbewoond eiland, maar ook over een koning die zijn juwelen in een geheime schatkamer onder zijn kasteel heeft verstopt. Je schijnt al deze schatten te kunnen vinden…, als je maar weet wáár je moet zoeken. En dat…is nog niet zo makkelijk als het lijkt. 

Al eeuwenlang zijn gelukszoekers en ander gespuis op zoek naar deze verborgen rijkdommen, maar de meeste zijn tot op de dag van vandaag onvindbaar. Helaas geldt dat ook voor een van de meest mysterieuze schatten: “De Gouden Locomotief”. Van De Gouden Locomotief ontbreekt elk spoor, maar over één ding is men het eens: De Gouden Locomotief is van onschatbare waarde!

Ook de Bende van de Zwarte Lotus heeft De Gouden Locomotief al vaak gezocht, maar steeds zonder succes. En dat zit de Bende natuurlijk dwars, want als iemand haar zou moeten kunnen vinden, dan is het de Bende van de Zwarte Lotus. Beroemd en berucht door het oplossen van raadsels en mysteries is het deze bende al heel vaak gelukt om verborgen schatten te vinden.  Maar de Gouden Locomotief lijkt van een andere orde. De Bende van de Zwarte Lotus had de hoop op het vinden van de Gouden Locomotief al een tijdje opgegeven, totdat zij plots dit spoedtelegram ontving:

De zoektocht naar De Gouden Locomotief gaat binnenkort van start. Dus: sluit je aan bij De Bende van de Zwarte Lotus, schrijf je in voor Jeugd Aktief 2019 én wie weet ga jij De Gouden Locomotief wel vinden….