Vliegende Brigade

Jeugd Aktief Krant

 
Welkom bij de 'Black Page'

Hallo, wij zijn de VB,

De VB, dat is geen groep 1-2, 3-4, 5-6 of 7-8, maar wat dan wel, wat houdt dat in? De VB staat voor Vliegende Brigade, een soort vliegende keep dus.

Je komt bij de VB wanneer je te oud bent om mee te doen met groep 7-8 en nog een paar jaartjes moet wachten voordat je leiding mag worden. En wat doe je dan als je het nog wel super leuk vind om in die tijd aan Jeugd Aktief mee te doen?  Dan kun je een handje helpen bij alle groepen en meelopen als hulpleiding bij de verschillende groepen vanuit de vliegende brigade!

De VB bestaat uit twee jaar. (De eerste twee jaar van de middelbare school) Het eerste jaar help je bij de verschillende groepen met de uitleg van spelletjes en zit je op verschillende posten, dit doe je in tweetallen. Nadat je in dit jaar de groepen iets beter hebt leren kennen, elkaar ook wat beter kent en iets meer gewend bent aan de verschillende activiteiten binnen Jeugd Aktief, ga je in het tweede jaar stage lopen bij de verschillende groepen. (1-2, 3-4 en 5-6). 


Op deze manier kun je ervaring opdoen als leiding en mag je wanneer je 15 bent meedoen als leiding binnen Jeugd Aktief. Naast de dingen die je dus binnen de VB leert heb je ook nog een jaartje voorsprong op degenen die niet meedoen met de Vliegende Brigade. Stel dat je ook het tweede jaar met glans doorstaat (en dat gebeurt natuurlijk) dan mag je door naar het derde jaar. Dan ben je officieel nog lid van de Vliegende Brigade, maar je bent in praktijk hulpleiding bij de groep van jouw keus. Je moet dan dus afscheid nemen van je geliefde zwarte T-shirt om je in een leuke kleur te hullen.


Tijdens Jeugd Aktief ben je er dan natuurlijk gezellig bij, maar we hebben ook een VB dag (in het voorjaar) waar jullie elkaar beter kunnen leren kennen en kunnen proeven van de gezelligheid binnen de VB. Omdat het nachtje bivak er toch bij hoort, hebben wij dit als VB ook in ons programma staan. Namelijk de vrijdag voor de jeugdweek is er bivak alleen voor de VB, wij mogen dus als eerste groep de tenten inwijden!